02.06.2023, 20:43

"Відкрито змушують доносити": Що видають жителям "ЛНР" при перетині кордону з Росією - фото

Альона Тихоненко | Всі новини автора
кордон з Росією

На кордоні так званої "ЛНР" та Росії окупанти змушують людей заповнювати спеціальні бланки, щоб ті могли перетнути кордон та поїхати до Росії.

Про це стало відомо з Telegram-каналу "]]>Донбас Оперативний]]>", передає Час Пік.

Повідомляється, що росіяни видають спеціальний бланк людям, які забрались виїхати до Росії. Вони мають вказати, чи є в них знайомі українські військові, родичі в Росії, зокрема в тимчасово окупованому Криму та інших територіях, які окупанти вважають російськими. Крім того, люди мають вказати своє ставлення до Росії та до так званого "київського режиму".

Нагадаємо, що незаконна "влада" Луганської області готує документацію, яка дозволить оформлювати корисні копалини регіону як власність РФ. Крім цього, було помічено активність Євразійського союзу експертів з надрокористування, який зараз відкриває свої відділення на окупованих територіях України.

Раніше повідомлялось, що у так званій "ЛНР" літні люди не хочуть оформляти російське громадянство, тому темпи паспортизації на тимчасово окупованих територіях Луганщини доволі низькі.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Відновлення" перенесено: В ОВА розповіли, коли окупанти планують замінити вікна у старих районах Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк