13.06.2023, 11:16

"В голосі одна журба": Про ситуацію та настрої мешканців в окупованому Лисичанську

Лисичанск, война

В окупованому Лисичанську панують різні настрої. Одні вже зрозуміли, що страшна реальність далека від красивих казок "руського миру", інші бояться приходу ЗСУ та моляться на російських "визволителів".

Лисичанськ Луганської області було окуповано на початку липня 2022 року. З того часу жителі міста розділилися: одні з вірою та надією чекають на звільнення від окупації, інші зі страхом чекають на прихід ЗСУ, повідомляє Час Пік.

Мешканці т.зв. "трикутника" - Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, так і не дочекалися "відродження та процвітання", обіцяного російськими загарбниками. Минув вже рік після "звільнення", а міста так і стоять у руїнах.

Досі багато хто так і не дочекався світла, води та газу, у містах відключено інтернет та великі проблеми з мобільним зв'язком. Роботи немає, коштів на існування немає, ціни зростають. В окупованих містах люди не мають доступу до якісного лікування та освіти, люди живуть в інформаційному вакуумі...

Вже багато хто зізнається, що "руський мир" не такий гарний, як у сюжетах російських пропагандистів, та в розказах місцевих колаборантів. У мережі з'явилися новини з окупованого Лисичанська.

Лисичан готують до "гарячих днів", модератор однієї з проросійських груп не приховує, що ЗСУ продовжують наступ й наближаються до міста.

Самі лисичани налаштовані по-різному: одні зовсім розчарувалися в "руському мирі" і живуть у стані безвиході, інші - у стані жаху та паніки від розуміння того, що український контрнаступ неминучий.

В окупованому Лисичанську багато "почекунів", які дякують росіянам за життя в руїнах та нелюдські умови. Одна з "почекунок" з Лисичанська розповіла перед камерами російських пропагандистів, як багато років чекала на "звільнення і порятунок".

Такі "почекуни" готові роками жити, як бомжі, харчуватися простроченою гуманітаркою, яку роздають російські "благодійники", та за окрему пайку розповідати росіянам про "страшні історії" про Україну. Вони не хочуть бачити очевидних речей - на що російська орда перетворює міста на Луганщині...

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк