05.11.2023, 08:32

"Цікавляться клієнтами": Окупанти взялися за таксистів на Луганщині

Оккупанты взялись за таксистов на Луганщине

На тимчасово окупованих територіях російські військові почали перевіряти місцевих таксистів. Всі клієни таксі тепер знаходяться "під ковпаком".

Російські окупанти почали перевіряти місцевих таксистів на захоплених територіях. Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Окупантів цікавлять клієнти таксі, які переміщуються в комендантську годину або їх шлях пролягає навколо військових об'єктів.

Слід зазначити, що з 1 вересня легкові таксі в т.зв. "ЛНР" можуть працювати лише за спеціальними дозволами. Перша умова отримання дозволу - наявність російських номерів та документів. Однак це не єдиний критерій допуску до роботи в таксі. Інші умови люди дізнаються особисто у місцевих "органах влади". До роботи допускають тих, кого вважають "потрібним".

Не виключено, що таксистів змушують "стукати" на своїх пасажирів. Тому клієнтам таксі не варто особливо "секретничати" з водієм й відкрито висловлювати своє ставлення до нової "влади".

Нагадаємо, на Луганщині окупанти "закрили" прифронтові міста. Потрапити туди можна лише людям з "місцевою" пропискою або власникам спецперепусток. Зокрема, такі спецперепустки видали таксистам, що дозволяє контролювати їх та вести відповідний облік.

Окупанти намагаються максимально контролювати цивільне населення. Окупаційна влада також посилює контроль над молоддю. Педагогам наказано доносити на учнів, а в школярів ретельно перевіряють телефони.

Наразі окупанти активно переміщують по регіону живу силу та техніку, тому побоюються, що люди можуть співпрацювати з ЗСУ та передавати важливу інформацію. Тому в цих містах також перекрили доступ до інтернету та створюють великі проблеми для користування мобільним зв'язком.

Окупанти розповіли, коли з'явиться мобільний інтернет на Луганщині та чому блокуються месенджери Viber, WhatsApp та пошукову систему Google.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк