22.06.2024, 22:23

Росіяни озвучили умови для демонтажу загородження між російським селищем Чертково та Міловим на Луганщині

Заграждение между поселками Чертково Ростовской области и Меловое Луганской области

Окупанти заявили, що можуть прибрати загородження між селищами Чертково Ростовської області та Міловим Луганської області. Але, судячи з умови, яку вони озвучили, це навряд чи станеться.

Загородження між селищами Чертково Ростовської області та Міловим на Луганщині може бути прибрано після скасування на території "ЛНР" військового стану. Про це повідомила прес-служба губернатора Ростовської області, передає Час Пік.

Там зазначили, що населені пункти розділені російсько-українським кордоном по вулиці Дружби народів: будинки з непарними номерами розташовані у Міловому, з парними – у Чертково.

"Протягом багатьох років державні рубежі тут були умовністю: друзі та родичі, які мешкають з різних боків вулиці, ходили один до одного в гості без пред'явлення документів...

Після початку силової операції на Донбасі на смузі розділення вулиці Дружби народів було зведено загородження...", - йдеться в повідомленні.

На численні скарги та звернення місцевих жителів Мілового, яким окупанти розповідають, що вони тепер "росіяни" й живуть на "території РФ", в адміністрації пояснили, що у нинішній ситуації огорожа "служить перешкодою для осіб, які намагаються здійснити незаконне переміщення засобів вогневої поразки, які можуть бути надалі використані, зокрема й у скоєнні терористичних актів у РФ". Судячи з офіційної відповіді, росіянами мешканці Мелового так і не вважають...

"Росіяни не збираються прибирати інженерні прикордонні споруди в Міловому. Вони залишаться там до припинення на території "ЛНР" військового стану...

Про спрощення перетину кордону оголосили майже два роки тому – на папері", - написав голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram.

Нагадаємо, наприкінці травня губернатор Ростовської області видав указ про встановлення 5-кілометрової окремої зони на адміністративному кордоні з т.зв. "ЛНР" та "ДНР". Як місцеві жителі відреагували на встановлення "особливої ​​зони" на кордоні з РФ, читайте у нашому матеріалі. А для українців, які перебувають за кордоном, з'явилися гарні новини: про що йдеться, дізнайтесь у нашому матеріалі.

Читайте також: "Вікно допомоги": де переселенці з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного цілодобово можуть знайти корисну для ВПО інформацію

Читайте ще: "Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк