28.06.2024, 12:03

Приїхала з окупованої Луганщини за українськими виплатами: СБУ викрила чергову любительку "руського миру"

СБУ разоблачила очередную любительницу "русского мира" с Луганщины

Співробітники СБУ викрили мешканку Луганської області, яка через заборонену соцмережу "Одноклассники" поширювала антиукраїнський контент. При цьому вона тимчасово перебувала на підконтрольній Україні території, куди приїхала по українські виплати.

Контррозвідники СБУ викрили мешканку Луганщини, яка прибувши на вільну територію України за соцвиплатами, вихваляла російського президента та армію РФ. Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

"На своїй сторінці вона систематично публікувала хвалебні дописи про російського диктатора та його політику, про подвиги Пригожина та угруповання "Вагнер", виправдовувала російську агресію проти України", - повідомили в СБУ.

Встановлено, що жінка постійно мешкає в окупованому Алчевському районі. З 2018 року має російський паспорт та отримує пенсійні виплати від окупантів. У лютому 2024 року жінка прибула до Харківської області, зареєструвалася як ВПО та зайнялася оформленням української пенсії та "переселенських" виплат. Після оформлення всіх документів, вона планувала повернутися на окуповану територію.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Вирішується питання про відміну нарахованих виплат.

СБУ СБУ

Нагадаємо, наприкінці травня губернатор Ростовської області видав указ про встановлення 5-кілометрової окремої зони на адміністративному кордоні з т.зв. "ЛНР" та "ДНР". Як місцеві жителі відреагували на встановлення "особливої ​​зони" на кордоні з РФ, читайте у нашому матеріалі.

А для українців, які перебувають за кордоном, з'явилися гарні новини: про що йдеться, дізнайтесь у нашому матеріалі.

Читайте також: Приховані махінації з нерухомістю: про що навіть не здогадуються жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк