03.07.2024, 07:46

В окупованому Рубіжному триває "віджим" квартир: оприлюднено новий список адрес

оккупированное Рубежное

Окупаційна адміністрація Рубіжного невпинно працює над виявленням житлової нерухомості, яку можна "законно" відібрати у власників. Оприлюднено новий перелік квартир, які потрапили до "чорного" списку.

"Влада" Рубіжного підготувала новий список об'єктів нерухомого майна "з ознаками безхазяйного". Це чергові квартири, які мають законних власників, але готуються на "віджим", повідомляє Час Пік.

До нового списку увійшли квартири, розташовані за адресою:

  • вул. Леніна, будинок 39, квартира 40;
  • вул. Леніна, будинок 39-В, квартира 55;
  • вул. 30 років Перемоги, будинок 4, квартира 3;
  • вул. 30 років Перемоги, будинок 4, квартира 83

Що буде далі з житлом, добре відомо: "для пристойності" окупаційна адміністрація зачекає 30 днів власника житла з документами, що підтверджують право власності. А після того, як господар житла не з'явиться, як це часто й відбувається, квартири поповнять т.зв. "маневрений житловий фонд". Після цього у "віджаті" квартири "законно" вселять нових мешканців.

Варто зазначити, що на окупованій території квартири "віджимають" не тільки у переселенців. Окупанти проводять приховані махінації з нерухомістю й в роботі кілька схем "віджиму" житла. Навіть ті, хто зараз проживає в окупованому Рубіжному, може навіть не підозрювати, що вже не є власником своєї квартири...

Сьогодні люди в окупації безправні та беззахисні, потрапити "на підвал", а потім й стати засудженим може будь-хто - від підлітка до пенсіонера. Заарештувати можуть за пост у соцмережі, за "неправильну" картинку в телефоні, за українську книгу в домашній бібліотеці, за критику на адресу окупантів тощо. Необережно упущене слово на вулиці, в магазині, транспорті, на кухні в колі сусідів може закінчитися дуже погано. На ТОТ окупанти запровадили новий вид покарання.

Читайте також:

Житло в іпотеку – вихід? ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного мають право на пільговий кредит

Новий законопроєкт "про справедливість": ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного зможуть отримати сертифікат на нове житло?

"Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк