22.07.2024, 09:49

На окупованій Луганщині зростає заборгованість із заробітної плати вчителям

На оккупированной Луганщине растет задолженность по заработной плате учителям

На окупованій Луганщині спостерігається гостра нестача вчителів, проте навіть нечисленним педагогам, які погодилися працювати на нових "господарів", окупанти не можуть забезпечити стабільну виплату заробітної плати.

На окупованій Луганщині спостерігається дефіцит вчителів. Вирішити проблему окупаційна влада має намір за рахунок спеціалістів, які "понаїхали" з РФ. Проте вже зараз зростає заборгованість із заробітної плати освітянам, повідомляє Час Пік.

Нещодавно пресслужба т.зв. "прокуратури ЛНР" повідомила, що відомство "сприяло виплаті 15 млн руб. боргу з зарплати працівникам освіти Кремінського округу". Раніше прокуратура "сприяла виплаті працівникам Білокуракинського лісомисливського господарства заборгованості з заробітної плати у розмірі близько 5 млн рублів".

Мабуть, не все так райдужно у т.зв. "ЛНР", як розповідають російські пропагандисти, якщо людям різних професій доводиться вибивати зароблені гроші через прокуратуру. Раніше повідомлялося, що на окупованій Луганщині зростає заборгованість із заробітної плати шахтарям. Зарплату гірники не бачать місяцями.

"Проблеми не тільки в гірників - майже два місяці вчителі з Кремінщини, що працюють на росіян, намагалися вибити зарплату за травень і відпускні. Але 15 мільйонів рублів кудись зникли з бюджету, залишивши понад 500 осіб ні з чим. Наразі нібито домовилися про додатково виділені кошти. Винних знайшли, але це, звісно що, не росіяни", - ]]>повідомили]]> у Луганській ОВА.

До нового навчального року окупаційна влада обіцяє закрити всі вакансії вчителів. На окуповану Луганщину привезуть вчителів з понад десяти регіонів РФ. Цікаво, "понаїхавшим" вчителям теж затримуватимуть зарплату, чи це "привілеї" тільки місцевих?

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: Компенсація за знищене житло: Хто з ВПО Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного отримає гроші в першу чергу?

Читайте ще: "Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк