22.07.2024, 10:54

"Показуха та обман":  На Луганщині окупанти продовжують створювати ілюзію відродження регіону

иллюзия возрождения

Місцева "влада" та російські пропагандисти не втомлюються розповідати, як "налагоджується життя" на Луганщині після "визволення". Реальність настільки відрізняється від новин у телевізорі, що не помічати цього місцевим жителям стає дедалі важче.

Ніхто не сперечається, що росіяни на окупованій Луганщині щось копають, міняють, ремонтують, відновлюють. Проте пропагандисти настільки прикрашають усе, що відбувається, у т.зв. "ЛНР", що терпіння лопається навіть у любителів "руського миру", повідомляє Час Пік.

Після пропагандистських казок про "велике відновлення" та "капітальні ремонти" місцеві жителі в мережі розповідають, що насправді відбувається в окупованих містах. Наприклад, жителі Сєвєродонецька скаржаться на якість ремонту в будинках, стверджуючи, що "понаїхавші" будівельники пиляють бабло на пару з місцевими чиновниками. А мешканці Рубіжного показали, як виглядають квартири після "ремонту" дахів. У сусідніх з Лисичанськом Привіллі та Новодружеську взагалі не ведеться ніяких робіт - у містах вже 2 роки немає ані світла, ані води, газ - в окремих будинках.

Нещодавна гауляйтер Сєвєродонецьк вихвалявся, що у місті в новому навчальному році відкриються ще три школи та два відремонтованих дитячих садка. Він закликав повертатися до міста переселенців, особливо вчителів, обіцяючи роботу у нових обладнаних школах. При цьому стало відомо, що вчителям у "ЛНР" доводиться через прокуратуру вибивати борги із зарплати.

Окупаційна "влада" Луганщини нещодавно відрапортувала про черговеі "досягнення". Палаци культури у трьох містах т.зв. "ЛНР" отримали автоклуби. До "щасливчиків" потрапив й Сєвєродонецьк.

Як розповідають пропагандистські ресурси, автоклуби - це пересувні "культурні центри", обладнані світловим, звуковим та відеообладнанням. Автоклуб легко перетворюється на кінозал та сцену для виступів. А за рахунок обладнання "центрів" інтернетом можна транслювати культурні заходи. Проте, реальність зовсім не виправдала покладених на неї очікувань.

"Клуби на колесах розрекламовані росіянами, але викликають посмішку в луганчан в окупації. Виявилося, що привозять ці автомобілі із рф до так званої "ЛНР" без спеціалізованого обладнання. Всю дороговартісну апаратуру містам і селам доведеться купувати за рахунок місцевих бюджетів. Відмовитися не можна, бо відповідне питання перебуває на контролі у окупаційного керівництва Луганщини. Навпаки – "головам усіх муніципалітетів" доручено прискорити процес закупівель для автоклубів", - ]]>повідомили ]]>у Луганській ОВА.

Окупанти не втомлюються брехати на кожному кроці...

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: "Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Читайте ще: Компенсація за знищене житло: Хто з ВПО Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного отримає гроші в першу чергу?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк