11.06.2021, 16:50

ВООЗ прогнозує осінній сплеск COVID-19 в Європі

воз

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість нових випадків COVID-19, а також смертей, скорочується по всій Європі. Однак ризик осіннього сплеску захворювання залишається високим через поширення штаму Delta, який вперше був виявлений в Індії.

Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге заявив, що штам Delta продовжує поширюватися в європейському регіоні, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Цей штам демонструє здатність ухилятися від імунної відповіді. Особливо вразливі до нього люди старше 60 років.

"Ми вже бачили це раніше. Протягом минулого літа кількість випадків захворювання поступово зростала в молодших вікових групах, потім перемістилася в старші вікові групи, що призвело до руйнівної нової хвилі, локдауну та загибелі людей восени і взимку 2020 року. Давайте не повторювати цю помилку знову", - цитують у ЗМІ слова Клюге.

У зв'язку з цим, ВООЗ закликає проявляти обережність.

Клюге зазначив, що на сьогоднішній день в європейському регіоні зареєстровано 55 мільйонів підтверджених випадків COVID-19 та 1,2 мільйона летальних випадків.

"Минулого тижня було зареєстровано в цілому 368 тисяч нових випадків - п'ята частина щотижневих випадків, зареєстрованих під час недавнього піку в Європі в квітні цього року. Вперше з осені минулого року кількість нових смертей впала нижче 10 тисяч минулого тижня", - зазначив директор Європейського бюро ВООЗ.

Читайте також: Світова захворюваність COVID-19 знизилася на 15%, - ВООЗ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: