08.10.2021, 17:58

В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули та постраждали десятки людей

взрыв в мечети

У п'ятницю, 8 жовтня, в мечеті мусульман-шиїтів на півночі Афганістану стався вибух. Отримали поранення щонайменше 100 осіб. 

Про точну кількість загиблих поки не повідомляється. Деякі зарубіжні ЗМІ стверджують, що в результаті вибуху загинули 30 осіб, інші - 50 і більше, передає Час Пік. 

Вибух прогримів у місті Кундуз, столиці однойменної провінції, під час щотижневої п'ятничної молитви в мечеті Гозара-Е-Сайед Абад. П'ятнична полуденна молитва є завершенням мусульманського релігійного тижня, тому мечеті в цей день, зазвичай, переповнені. 

За словами очевидців, з якими вдалося поспілкуватися журналістам, жертв дійсно багато. Однак відповідальність за вибух поки ніхто на себе не взяв. Підозрюють, що до теракту причетні бойовики угруповання "Ісламська держава", які мають давню неприязнь до шиїтської мусульманської меншини Афганістану. 

Заступник начальника поліції провінції Кундуза Дост Мохаммад Обайд заявив, що напад, можливо, було скоєно терористом-смертником, який перебував серед віруючих. Він також запевнив, що таліби готові забезпечити безпеку шиїтів. 

Читайте також: 

Розвідка заявила, що спецслужби РФ намагалися зірвати евакуацію українців з Афганістану

Таліби заборонили афганським жінкам займатися спортом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк