24.05.2023, 08:23

США мають виплатити компенсацію Росії за зруйновані Бахмут та Маріуполь - заява Медведєва

Дмитрий Медведев

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що США мають компенсувати Росії збитки за підрив "Північного потоку" та виплатити компенсації за зруйновані Артемівськ (Бахмут) та Маріуполь.

США мають компенсувати Росії збитки за підрив магістрального газопроводу "Північний потік". Про це заявив екс-президент РФ, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю пропагандистському каналу RT, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

"І не тільки цей збиток. Нехай повертають кошти для відновлення Артемівська, Маріуполя та маси інших місць, які були зруйновані за їхньою допомогою та підтримкою. За їхні гроші", - заявив Медведєв.

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер відреагував на заяву Медведєва, назвавши її, м'яко кажучи, нездоровим.

"Медведєв хоче, щоб США компенсували Росії трубопроводи "Північний потік" і збитки, яких російські військові завдали містам в Україні, таким як Бахмут і Маріуполь.

Абсолютно чокнутий", - написав Стівен Пайфер у Twitter.

Такої ж думки дотримується американський політтехнолог Джейсон Джей Смарт.

"США мають виплачувати відшкодування??

Дмитру треба звернутися по допомогу. Він явно нездоровий", - написав Джейсон Джей Смарт у Twitter.

Нагадаємо, в РФ захоплення Бахмута підносять як історичну перемогу, порівнюючи із взяттям Берліна. Але, на думку військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, увійшовши до Бахмуту росіяни самі себе загнали в пастку і тепер вони - "мішені у тирі".

Журналісти The New York Times зняли за допомогою дрону моторошні кадри і показали, на що перетворився Бахмут за рік боїв, бомбардувань та обстрілів.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк