15.09.2024, 07:06

Українські сили досягають успіхів на Курщині: нові населені пункти під контролем ЗСУ

Віктор Білий | Всі новини автора

Українські війська продовжують активно просуватися на Курщині РФ, захоплюючи нові населені пункти та зміцнюючи свої позиції.

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), українські сили зробили помітні кроки вперед у кількох ключових районах Курської області, повідомляє Час Пік.

За інформацією ISW, українські війська успішно просуваються у Глушківському районі, де нещодавно було захоплено нові населені пункти. Геолокаційні кадри підтверджують присутність українських сил у південній частині села Веселе, розташоване на південний захід від Глушкового. Один із російських військових блогерів заявив, що ЗСУ вже контролюють весь населений пункт. Також підтверджено дані про просування українців на захід від Ведмежого та на полях на південь від Тьоткіно, де тривають активні бойові дії.

Сили оборони України ведуть наступальні операції в районі Суджі, де вони просуваються на північ від міста. Наголошено, що українські війська захопили Черкаське Поріччя, що знаходиться на північ від Суджі. Також продовжуються атаки поблизу Апанасовки, Любимівки, Обухівки, Мар'ївки та Російської Конопельки.

У відповідь на наступ України, російські війська також роблять контратаки. За інформацією російських джерел, 14 вересня було зафіксовано спробу росіян просунутися до західної частини Любимівки. Кадри від 14 вересня показують присутність піхоти 810 окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ у центрі Бірків, що передбачає наявність російського контролю у цій частині населеного пункту.

Проте, російські пропагандисти розходяться в оцінках успішності контратак. Одне джерело стверджує, що російські сили повністю контролюють Бірки, тоді як інше зазначає наявність українських військ у західній частині села.

Додатково, як повідомляє ISW, українські сили захопили ще один район Курської області. Західні ЗМІ також визнали, що початкові оцінки масштабів українського наступу на Курщині були заниженими, і масштаб прориву виявився значно більшим, ніж передбачалося раніше.

Бойові дії, що продовжуються в регіоні, підкреслюють динамічну і напружену ситуацію на фронті, де обидві сторони продовжують активно маневрувати й проводити операції.

Читайте також: Столтенберг розкритикував недостатню військову допомогу Україні до початку війни з Росією

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк