15.09.2021, 22:36

Україна може поділитися вакциною від COVID-19 з іншими країнами, - МОЗ

вакцина

Глава МОЗ Віктор Ляшко допустив, що Україна може поділитися вакцинами від коронавірусу з іншими країнами.

Про це він розповів в інтерв'ю "24 каналу", передає Час Пік.

Міністр заявив, що хоче запобігти псуванню вакцин від COVID-19. У зв'язку з цим, дози, термін придатності яких скоро закінчується, можуть бути передані іншим країнам. В іншому випадку, вакцина буде вилучена з обігу і утилізована.

"Але ми будемо робити все можливе, щоб продукт не був утилізований, а був використаний на території України. Якщо ми будемо бачити, що не встигаємо використовувати, то будемо говорити з нашими міжнародними партнерами про те, щоб поділитися і вакцина була використана там, де може бути використана", - зазначив Ляшко.

Разом з тим, як заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко, понад 3 млн доз вакцини AstraZeneca стануть непридатними вже наприкінці жовтня. І ризик цього дуже великий, якщо врахувати нинішні темпи вакцинації.

"Цю вакцину Україна отримала з досить непоганим терміном придатності - кінець жовтня і кінець листопада. Коли вона надходила в Україну, практично вся наявна вакцина була використана", - розповів Ганіченко.

Читайте також: В Україні вводять нові карантинні обмеження та нові внутрішні COVID-сертифікати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк