16.09.2021, 18:02

Поїздки до Єгипту під загрозою: українські COVID-сертифікати не працюють при в'їзді в країну

отдых в египте

Багато країн вільно приймають українських туристів, які пройшли курс вакцинації, за COVID-сертифікатами в додатку "Дія". Однак у тих, хто вирішив відвідати Єгипет, виникають труднощі.

Прикордонна служба Єгипту не визнає паперові сертифікати, а електронні відсканувати при в'їзді в країну не вдається, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За інформацією туристичних операторів, єгипетські прикордонники не можуть вільно пропускати українців. Електронний QR-код в додатку "Дія" апаратура не зчитує, а на паперових сертифікатах QR відсутній.

Для зчитування QR-коду в додатку "Дія" необхідна спеціальна програма. Однак в ній є якась недоробка. Як пояснили в посольстві Єгипту в Україні, процес взаємного узгодження сертифікатів вакцинації між країнами ще не завершено.

Однак це не означає, що українці не зможуть потрапити з цю теплу країну. Для в'їзду буде потрібним негативний результат ПЛР-тесту. Таким чином, всім туристам рекомендується зробити ПЛР-тест не раніше ніж за 72 години до поїздки і надати результати при в'їзді в країну.

Читайте також:

ЄС виключив кілька країн з переліку держав, безпечних для подорожей

Польща дозволила в'їзд туристам з України: умови

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк