14.10.2021, 22:53

В Україні можуть дозволити бустерні дози вакцини від COVID-19

вакцина

Міністерство охорони здоров'я України звернулося до Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики з проханням надати дозвіл на використання бустерної дози вакцини від COVID-19. 

Про це в ефірі "Українського радіо" повідомив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін, передає Час Пік. 

За його словами, використання третьої дози вакцини вже кілька разів виносилося на засідання експертної групи, проте позитивне рішення прийнято не було через відсутність доказової бази. 

"Я ще раз звернувся до НТГЕІ, щоб вони переглянули це рішення, оскільки інформація постійно оновлюється і вже на рівні тих країн, які використовують бустерну дозу. Тому сподіваюся, що нам вдасться ввести це в рамках цього року", - сказав Кузін.

Він зазначив, що НТГЕІ наступного тижня може схвалити відповідну рекомендацію. У разі схвалення, бустерну дозу рекомендуватимуть робити через шість або вісім місяців після введення основної. Розраховувати на отримання бустерної дози зможуть люди з важкими хворобами та пенсіонери. 

"Це ті особи, які мають онкозахворювання, або пригнічений імунітет, або імуносупресивні стани. Також бустерну дозу можуть рекомендувати для людей пенсійного віку", - уточнив Кузін.

Читайте також: Канікули в українських школах можуть бути подовжені до 4 тижнів, - МОЗ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк