16.10.2021, 12:26

У МОЗ розповіли, коли в Україні завершиться масковий режим

Ольга Романец | Всі новини автора
масочный режим

Зараз в Україні рано говорити про скасування маскового режиму - для цього потрібно провести вакцинацію 70-80% населення країни.

Про це заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода, передає Час Пік.

"У нас досить мала кількість вакцинованих осіб, щоб ми могли нехтувати протиепідемічними правилами. Тому давайте доведемо вакцинацію до 70% до 80%, далі будемо приймати рішення, вже можемо позбутися масок на обличчі, чи ні", - заявив він.

За його словами, зараз питання скасування маскового режиму є недоцільним, тому що при низькій кількості вакцинованих українців знімати маску і потім "перевіряти COVID-сертифікат, вакцинований, не вакцинований" не зручно.

Ляшко також додав, що вакцинована людина на 100% захищається від середньої тяжкості та тяжкого перебігу хвороби.

Також міністр охорони здоров'я заявив, що в Україні вдвічі планують розширити список професій для обов'язкової вакцинації від COVID-19. Найближчим часом до нього можуть потрапити соціальні працівники та листоноші.

Нагадаємо, Кабмін 11 жовтня вніс зміни до постанови №1236, якою передбачається посилення правил для пасажирських перевезень в регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень карантину.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: