17.08.2022, 15:54

Військовий облік для жінок в Україні: хто має поспішити до військкоматів

женщины всу

З 1 жовтня жінки певних спеціальностей мають стати на військовий облік. Йдеться про тих військовозобов'язаних жінок, які мають відповідний диплом про освіту, а не про тих, хто працює не за фахом.

Про це заявив народний депутат, член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"На військовий облік мають стати жінки, які здобули професійну освіту за відповідною спеціальністю. Тобто це не ті, хто працює не за спеціальністю, а ті, хто має відповідний документ, що підтверджує їхній рівень кваліфікації. На сьогоднішній день це жінки, які мають військово-облікові спеціальності, а також тих професій, у яких може виникнути потреба Збройних сил. Це працівники медичної сфери, сфери харчування та технологій приготування харчової продукції; професії, пов'язані із засобами зв'язку або з інформативними технологіями, з хімічною продукцією", - пояснив Веніславський.

Він зазначив, що такі жінки мають стати на військовий облік до 1 жовтня. Якщо вони цього не зроблять, жорсткі санкції застосовуватися поки що не будуть.

Читайте також:

Військовий облік для жінок: Генштаб ЗСУ зробив важливу заяву

Резніков назвав низку спеціальностей, які зараз у пріоритеті під час мобілізації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк