15.09.2024, 09:08

ЗСУ отримали перші САУ "Богдана", профінансовані Данією

Віктор Білий | Всі новини автора

Збройні сили України (ЗСУ) здобули перші 18 артилерійських систем самохідного типу "Богдана", виробництво яких профінансувала Данія.

Про це повідомив міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES), який відбувся минулими вихідними, передає Час Пік.

За словами Поульсена, замовлення на виробництво 18 САУ "Богдана" було розміщено у липні поточного року. Перша партія артилерійських установок вже була передана ЗСУ у ці вихідні. Це стало першою угодою між Данією та Україною щодо фінансування виробництва САУ "Богдана".

Міністр оборони Данії також зазначив, що його візит до України у березні 2024 року був зосереджений на обговоренні питань збільшення виробництва зброї, включаючи ракети, дрони та артилерію. Поульсен підкреслив, що виробництво зброї на території України виявляється значно дешевшим, ніж його виготовлення чи закупівля на Заході. Мало того, підтримка працездатності такої зброї також коштує дешевше.

"З огляду на економічні переваги Данія закликає європейські країни розглянути можливість фінансування виробництва зброї на території України", - додав Поульсен.

Таким чином, перший етап співпраці між Данією та Україною у сфері оборонної промисловості завершився успішною передачею артилерійських систем, що підкреслює зростаюче партнерство між двома країнами у сфері військової підтримки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк