29.05.2021, 22:53

Медики розповіли, як різка зміна погоди впливає на організм людини

Ольга Романец | Всі новини автора
погода

Різка зміна погоди може завдати серйозного удару по організму людини. Це сприяє загостренню хронічних захворювань і зниження імунітету.

Про це повідомляє "Популярна механіка", передає Час Пік.

Вчені проаналізували кількість смертей в 13 країнах світу за кілька років. Результати аналізу 74 млн смертей на всій планеті показали, що збільшення смертності спостерігається якраз в період різких перепадів температур, а не в періоди стабільно спекотної або стабільно холодної погоди.

Згідно з дослідженнями, підвищення температури взимку всього на 1 градус збільшує частоту невідкладних госпіталізацій на 20%, загострення хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ) - на 41%, і захворюваність пневмонією - на 15%.

При перепадах температур понад 5 градусів число викликів швидкої допомоги зі скаргами на головні болі виростає в середньому на 7,5% в порівнянні зі звичайними днями. Це може бути обумовлено різким збільшенням артеріального тиску, пов'язаним із зростанням температур.

Щоб адаптувати організм до погодних умов, треба більше бувати на свіжому повітрі, частіше провітрювати робочі і житлові приміщення. Також необхідно звернути увагу на харчування.

Читайте також: Медики розповіли, що обов'язково має бути в раціоні літньої людини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: