23.10.2021, 22:53

Привертають бідність та нещастя: 10 речей, які категорично не можна робити після заходу сонця

что нельзя делать вечером

До сих пір деякі люди вірять в те, що певні дії, вчинені після заходу сонця, можуть залучити великі неприємності. 

Час Пік розповість про 10 заборон, які виходять із старовинних прикмет. 

1. Рахувати гроші

Мабуть, про цю заборону знає багато хто. Вважається, що у вечірній час взагалі не варто діставати гроші з гаманця. Перераховувати їх можна тільки в денний час. В іншому випадку, загрожує бідність. 

2. Мити посуд

Мити посуд можна до заходу сонця або на світанку, як тільки сонце зійде. Після настання темряви ця процедура може накликати сварки, хвороби та бідність в будинок. 

3. Викидати сміття

Викидати сміття ввечері - погана прикмета. Предки вірили, що разом зі сміттям ввечері виноситься з дому все хороше (в тому числі - достаток та здоров'я), а погане залишається. 

4. Купатися

Ця прикмета не поширюється на душ або ванну, мова йде про водойми - річки, озера. За старих часів вважалося, що в нічний час активізуються водяні і русалки. 

5. Дивитися на себе в дзеркалі

У дзеркало не варто заглядати ночами - це "задирає" нечисту силу. Споконвіку дзеркало вважалося порталом в інший світ, з якого зло може прийти в будинок. 

6. Відкривати двері

Відкривати двері незнайомцям, особливо після півночі, не можна. Хороша людина ніколи не стане турбувати господарів в такий час, а ось впустити в будинок біди можна запросто. 

7. Залишати ножі на столі

Після заходу сонця на столі не повинно знаходитися гострих предметів, якими можна поранитися. У минулому вірили, що домовик може порізатися і почне мстити господарям. 

8. Стригтися

Щоб не втратити здоров'я, стрижку краще здійснити до заходу сонця, адже в локонах концентрується життєва сила та енергія. 

9. Міняти лампочку

Ця прикмета, ймовірно, більш сучасна, проте вона має місце бути. Якщо в темний час доби згоріла лампочка, а господар будинку не дочекався ранку і замінив її в темряві - бути біді. 

10. Обіцяти що-небудь

Дані ввечері та вночі обіцянки буде дуже важко виконати, тому краще утриматися. 

Читайте також: Названо 10 речей, які категорично не можна робити ввечері

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк