17.10.2020, 12:34

На Луганщині на великому хабарі погорів перший заступник мера

На Луганщине на крупной взятке погорел первый заместитель мэра

На Луганщині перший заступник міського голови був затриманий правоохоронцями у службовому кабінеті під час одержання неправомірної вигоди. Він вимагав у підприємців "відкат" за укладення договорів підряду.

За процесуального керівництва Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області викрито та затримано першого заступника міського голови на Луганщині під час отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, чиновник вимагав від товариства з обмеженою відповідальністю "відкат" у розмірі 10% за визнання підприємства переможцем тендеру та укладення договорів на виконання робіт з благоустрою території міста. 

Чиновник отримав від місцевого підприємця 46 тис. гривень хабара за підряди на капітальний ремонт тротуару та облаштування скейт-парку.

Хабарник був затриманий під час отримання грошей співробітниками Рубіжанського відділу поліції спільно зі співробітниками СБУ.

Слідчі дії у кримінальному провадженні відкритому за ч. 3 ст. 368 КК України "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою" тривають. Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися головним відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та Рубіжанським відділом поліції ГУ Нацполіції в Луганській області.

Читайте новини регіону:

У Лисичанську патрульний може відправитися за грати на тривалий термін за перевищення службових повноважень

Сирени, постріли та вибухи: В Лисичанську знешкодили "терористів", які намагалися вчинити кілька диверсій

На Луганщине на крупной взятке погорел первый заместитель мэра На Луганщине на крупной взятке погорел первый заместитель мэра На Луганщине на крупной взятке погорел первый заместитель мэра На Луганщине на крупной взятке погорел первый заместитель мэра

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик