28.09.2021, 22:55

Яблучне желе без желатину на зиму

Татьяна Землянко | Всі новини автора
желе
інгредієнти: 
  • яблука - 1 кг 200 г;
  • малина - 100 г;
  • кориця - 1 паличка;
  • цукор;
  • великий лимон;
  • вода - 1 л.
Час приготування: 
45.00

Коли врожай яблук вдався на славу, настає пора приготування нових десертів. Ловіть рецепт смачного яблучного желе, яке буде зберігатися до наступного сезону. Від його ніжного смаку і аромату ви будете просто в захваті. Наш рецепт допоможе вам позбутися навіть від забутих плодів у холодильнику.

Основним продуктом в цьому рецепті є, звичайно ж, яблука, і якщо у вас на кухні є соковижималка або соковарка, тоді просто переробіть плоди в яблучний сік. Але якщо у вас немає жодного з цих пристроїв, тоді підемо іншим шляхом: яблука миємо, розрізаємо на чотири частини, залишаючи серединку, але при цьому видаляючи всі червоточини, складаємо в емальовану каструлю, ставимо на вогонь, заливаємо водою і доводимо до кипіння.

З додаванням інших ягід ваше желе придбає більш яскравий колір і додатковий смак, в нашому випадку це малина. Після закипання, зменшуємо вогонь до мінімального і в такому режимі варимо яблука 40-45 хвилин. Через 10 хвилин після закипання додаємо паличку кориці, можна м'яти, але, це на любителя. Постійного помішування не буде потрібно, залиште яблука просто нудитися на слабкому вогні. В кінцевому підсумку всі яблука повинні стати м'якими.

Читайте також: Полуничне варення без варіння ягід

Приступаємо до проціджування желе. Для цього нам знадобиться високий посуд, сито і марля. Якщо ж ви будете робити желе з соку пропущеного через пристрій, тоді потрібно щоб сік відстоявся і тільки після цього його процідити. Яблучне пюре акуратно виливаємо в сито, застелене марлею, і в такому положенні залишаємо його на 2-3 години. Нічого віджимати і протирати не потрібно, інакше желе не буде прозорим.

Через 3 години дістаємо марлю з яблучною макухою, у нас вийшло 1 кг 250 г чистого сиропу. Ставимо сироп на слабкий вогонь і трьома партіями починаємо вводити цукор. На 1 л рідини знадобиться 800 г цукру, в нашому випадку це 1 кг. Після повного розчинення першої партії цукру додаємо другу, не забуваючи весь час помішувати желе. Цукор повністю розчинився, вливаємо в желе додатковий консервант - 50 г лимонного соку (це 1 лимон). Після закипання, зменшуємо вогонь до середнього і варимо в такому положенні приблизно 30-35 хвилин.

Читайте також: Готуємо чорнослив: 3 способи сушити сливи в домашніх умовах

Перевірити готовність желе можна таким чином: наливаємо чайну ложечку рідини в блюдечко, ставимо в морозильну камеру охолодитися, через кілька хвилин дістаємо і проводимо по желе смужку: якщо слід залишається, значить все готово. Розливаємо желе по стерильним баночкам і закручуємо стерильними кришками. Якщо ви не впевнені в готовності желе, тоді краще проварити його трохи довше.

Зберігати заготовку в холодильнику не обов'язково, можна обійтися темним, прохолодним містечком.

малина
яблуко
0
Голосів поки немає