02.08.2021, 12:05

Мариновані кабачки на зиму

Татьяна Землянко | Всі новини автора
кабачки
інгредієнти: 
  • молоді кабачки (без насіння) - 3 кг;
  • морква середнього розміру - 4 шт.;
  • молодий часник;
  • лавровий лист;
  • перець духмяний і горошком;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • сіль, цукор;
  • оцет 9%;
  • лимонна кислота (за бажанням). 
Час приготування: 
50.00

Сьогодні будемо маринувати кабачки трохи іншим способом - часточками. Ця заготівля швидкого приготування, не гірше звичайних кабачків у вигляді кружечків, особливо в пік сезону. Маринад виходить прозорим, а кабачки - просто пальчики оближеш.

Почнемо з приготування тари. На цю кількість кабачків нам знадобиться 5 літрових банок. Банки і кришки стерилізувати не потрібно, тільки лише гарненько вимити. Воду для даної консервації потрібно використовувати очищену або заздалегідь прокип'ячену, це дуже важливо! 

Читайте також: Консервація кабачків на зиму 

На дно кожної баночки кладемо кілька гілочок кропу, можна використовувати «парасольки», пару гілочок петрушки, 1 лавровий лист, 5 горошин чорного і 2 горошини запашного перцю, 2 зубчики розрізаного навпіл часнику. Кабачки (не очищаючи шкірки) і очищену моркву нарізаємо часточками, розкладаємо по банках, зверху доповнюємо ще невеликою кількістю зелені (петрушкою і кропом). Накриваємо кришечками і чекаємо, поки вода закипить. Всі баночки заливаємо до верху окропом, знову накриваємо кришками і залишаємо у такому положенні на 25 хвилин. 

За цей час вода в баночках охолола, зливаємо її знову в каструлю і знову доводимо до кипіння, після чого заливаємо кабачки вдруге окропом. На другому етапі баночки з окропом залишаємо на 35 хвилин. По закінченню часу знову зливаэмо воду в каструлю для того щоб зробити розсіл. У розсіл висипаємо 5 ст. ложок солі, перемішуємо, туди ж відправляємо щіпку лимонної кислоти (для гарного кольору), перемішуємо, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. 

Читайте також: Кабачкова ікра з "Мівіною" і майонезом 

Поки розсіл закипає, в кожну баночку додаємо по 1 ст. ложці цукру і оцту, і накриваємо банки кришками. На третьому етапі заливаємо кабачки до верху киплячим розсолом, обережно закочуємо кожну баночку, акуратно перевертаємо догори дном, укутуємо чимось тепленьким і залишаємо в такому положенні рівно на добу. На наступну добу перевіряємо заготівку і якщо все в порядку, відправляємо кабачки в холодне містечко до наступу зими. 

кабачки і цукіні
морква
перець
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає