31.08.2021, 16:25

Шашлик з баклажанів на зиму

Татьяна Землянко | Всі новини автора
баклажаны
інгредієнти: 
  • баклажани очищені - 3 кг;
  • рослинне масло для смаження - 200 мл;
  • цибуля ріпчаста - 300 г;
  • головка часнику - 30-40 г;
  • приправа для шашлику (будь-яка) - 15 г;
  • перець чорний горошком - 10 шт.;
  • лавровий лист - 2-3 шт.;
  • сіль - 1,5 ст. л.;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • оцет 9% - 70 мл;
  • вода - 150 мл. 
Час приготування: 
45.00

У сезон заготівель ми хочемо поділитися з вами ульотним рецептом консервованих баклажанів як шашлик - відмінна заміна м'ясу. Даний рецепт заслуговує на увагу, так як на столах ця зимова закуска з'їдається першою, адже від її смаку і аромату неможливо відірватися.

Приготування 

Всі 3 кг очищених від шкірки баклажанів нарізаємо товстими половинчастими пластинами, після чого замочуємо їх у підсоленій воді хвилин на 20-25 (на 3 л води 1 ст. л. з великою гіркою солі). Дана процедура потрібна для того, щоб шматочки баклажанів не потемніли і при обсмажуванні вбирали в себе мінімум масла. 

Читаем також: Консервація баклажанів на зиму: список рецептів 

Для початку в сковороду вливаємо трохи рафінованої соняшникової олії. Щоб цих 200 мл вистачило на обжарку 3 кг баклажанів, масло ми будемо вводити поступово. Перед обжаркою шматочки баклажанів дістаємо з води і просушуємо за допомогою рушника. Просушені шматочки викладаємо на розпечену сковороду і обсмажуємо з двох сторін до напівготовності, до золотистої скоринки і даємо охолонути.

Переходимо до приготування маринаду. У каструлю вливаємо 150 мл води, до неї відправляємо 1,5 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру (без гірки), перець горошком і лавровий лист. Маринад необхідно закип'ятити, до повного розчинення солі та цукру, після чого вимикаємо вогонь і додаємо оцет. Маринад готовий. 

Читаем також: Баклажани «Павлиний хвіст» 

Далі в окрему каструлю шарами викладаємо шматочки баклажанів, пересипаємо нарізаними півкільцями цибулі і дрібними шматочками часнику, а також приправою для шашлику. І так кожен шар. В кінці заливаємо все маринадом і в такому вигляді ставимо баклажани під гніт на 12 годин, краще на ніч. Після закінчення часу розкладаємо заготовку по вимитим, сухим баночкам, злегка ущільнюючи.

З даної кількості продуктів виходить 5 півлітрових баночок. Маринад розподіляємо по банках, тару накриваємо заздалегідь стерилізованими кришками, після чого банки відправляємо в каструлю стерилизоваться звичайним всім способом на 10 хвилин після закипання води. Далі баночки дістаємо, закочуємо і в такому положенні, не накриваючи, даємо охолонути, після чого відправляємо в прохолодне місце або просто в комору, але за умови, що вміст банок було правильно простерилізовано. 

баклажани
цибуля
перець
0
Голосів поки немає