20.11.2021, 22:32

Суп із сирними кульками на курячому бульйоні

Татьяна Землянко | Всі новини автора
суп
інгредієнти: 
  • стегна курячі – 2 шт.;
  • вода – 2,5 л;
  • картопля середнього розміру – 3 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 головка;
  • масло вершкове – 300 г;
  • вермішель – 100 г;
  • лавровий лист;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Для кульок:

  • сир твердих сортів – 200 г;
  • одне яйце;
  • борошно - 50 г.
Час приготування: 
50.00

Сьогодні готуватимемо простий у приготуванні, але дуже ніжний курячий суп із сирними кульками. Готувати цю страву одне задоволення, адже від її аромату у захваті і дорослі, і діти. А сирні кульки стануть особливістю для цього неймовірно смачного і водночас легкого супчика.

Насамперед займемося бульйоном. У каструлю на 4,5 л кладемо 2 великі курячі стегна, заливаємо їх звичайною водою кімнатної температури і ставимо на вогонь. Після закипання пінку, що утворилася в бульйоні, періодично необхідно прибирати. У бульйон відправляємо сіль та лавровий лист, після чого даємо проваритися 40 хвилин. А тим часом займемося сирними кульками.

Читайте також: Картопляний суп із сиром

Сир твердих сортів натираємо на дрібній тертці, до нього відправляємо яйце і добре перемішуємо. Далі додаємо муку за рецептом і ще раз все перемішуємо. Сирне тісто готове, тепер приступаємо до формування сирних кульок, розміром трохи менше волоського горіха. На час приготування бульйону сформовані кульки відправляємо в холодильник.

А поки що підготуємо овочі. Картоплю нарізаємо соломкою та заливаємо звичайною водою. Моркву натираємо на тертці одну на дрібній, другу на великій. Цибулю нарізаємо звичайним способом – дрібними кубиками. На розігрітій сковороді з додаванням вершкового масла злегка просмажуємо цибулю, до неї додаємо моркву і даємо овочам потомитися ще 5-7 хвилин. Ось і все, піджарка готова, забираємо її з плити.

Читайте також: Квасоляний суп з копченими реберцями по-болгарськи

Із заздалегідь нарізаної картоплі зливаємо всю воду і відправляємо в готовий бульйон, варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу стегенця з бульйону дістаємо і даємо повністю охолонути. Відправляємо заздалегідь приготовлену заправку в суп і варимо ще 10 хвилин. Охолоджене м'ясо курки відокремлюємо від шкіри і кістки, ділимо на дрібні шматочки і висипаємо в суп. Туди ж всипаємо вермішель і ще раз проварюємо, приблизно 6-7 хвилин.

На даному етапі суп пробуємо, додаємо сіль, перець по необхідності, тільки після цього відправляємо сирні кульки і варимо ще зовсім трохи - 2 хвилини. Курячий суп готовий, перед подачею додайте трохи дрібно нарізаної петрушки, можна кілька гілочок для запаху і краси. Приємного вам апетиту.

картопля
морква
цибуля
птиця
макарони
борошно пшеничне
масло вершкове
сир
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає