02.12.2020, 15:21

Зимовий салат з апельсинами — ідеальний варіант для обіду або вечері

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 3 апельсини
  • 100 г сушеної або замороженої журавлини
  • 100 г горіхів (можна додати будь-які горіхи)
  • 2 моркви
  • 2 столові ложки меду
  • 1 столова ложка гірчиці
  • сіль та перець
Час приготування: 
15.00

Уявіть собі поєднання солодкого меду, кислого апельсина та журавлини з хрусткими горіхами та морквою. Смаки доповнюють один одного. Просто та дуже смачно!

Цей зимовий салат відмінно підійде на обід або вечерю. Він легкий, але ситний. Готується швидко і легко. Один з основних інгредієнтів — апельсини. Для них зараз сезон, так що зараз найкращий час, щоб їх їсти. Крім того, що вони дуже соковиті, вони також широко використовуються на кухні, їх можна додавати в солоні та солодкі страви. Однак найголовніша перевага цих фруктів — їх харчова цінність.

Читайте також: Арабська морквяний салат

Апельсини містять велику кількість вітамінів C, B, фолієвої кислоти, калію та бета-каротину. Крім того, вони містять багато води, яка виводить токсини з організму. Вони багаті клітковиною, яка корисна для процесів травлення і збереже відчуття ситості протягом декількох годин. Апельсини низькокалорійні, тому людям, що сидять на дієті, не потрібно турбуватися про непотрібні калорії. Регулярне вживання цих цитрусових добре впливає на стан шкіри, артеріальний тиск, нервову систему та серце.

Апельсини мають протиракову та протизапальну дію. Цікавий той факт, що ефірні масла, що містяться в апельсинах, мають заспокійливу та антидепресивну дію і в цілому покращують ваш настрій. Але будьте обережні: не переїдайте апельсини, бо вони можуть викликати харчову алергію.

Зимовий салат з апельсинами

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 3 апельсина
  • 100 г сушеної (або замороженої) журавлини
  • 100 г горіхів (можна додати будь-які горіхи)
  • 2 моркви
  • 2 столові ложки меду
  • 1 столова ложка гірчиці
  • сіль та перець

Приготування:

Залити журавлину гарячою водою і відставити на 5 хвилин. Дві апельсини розділити на часточки. Вимийте моркву та очистить її ножем від шкірки. Наріжте на довгу соломку. 

Читайте також: Легкий і ситний салат "Оленка" з шинкою

Готуємо соус. На сухій сковороді обсмажити горіхи. Зніміть їх зі сковороди. На сковороді розігрійте мед і гірчицю. Коли вони розчиняться і змішаються, додайте сік половини апельсина. Додайте горіхи. Довести соус до кипіння і варити близько 2 хвилин, поки він не зменшиться вдвічі. Приправте сіллю і перцем.

Злити журавлину, додати до моркви, додати часточки апельсина. Акуратно перемішайте, додати соус, а потім збризніть соком половинки апельсина.

Приємного апетиту!

морква
цитрусові
мед
горіхи
0
Голосів поки немає