Гарбузові оладки в духовці та на сковороді

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 1 склянка борошна (можна використовувати цільнозернове борошно)
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 100 г гарбузового пюре (близько 0,5 склянки)
  • 0,5 склянки молока або натурального йогурту
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 чайная ложка экстракта ванильный или ванильный сахар
Час приготування: 
15.00

Гарбузові оладки простий і швидкий варіант смачної страви. Цей універсальний рецепт підходить на сніданок, обід і вечерю. Млинці з гарбуза можна подавати як гарячими, так і холодними.

У cолоному варіанті вони ідеальні як добавка до м'яса і соусів. А в солодкому вигляді гарбузові оладки відмінно підходять в якості легкої закуски або корисного десерту. Вони пухнасті та ніжні, нагадують млинці, але з чудовим гарбузовим смаком.

Гарбузові оладки в духовці: покроковий рецепт

Почнемо з приготування гарбузового пюре. Наріжте гарбуз невеликими шматочками (можна залишити шкірку) і викласти на деко, застелене папером для випічки (шкіркою вниз). Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин. Після закінчення цього часу можна перевірити гарбуз на м'якість дерев'яною паличкою.

Читайте також: Корисні властивості гарбуза

Дістаньте її з духовки, відокремте м'якуш від шкірки та перемішайте в блендері до однорідної маси.

У мисці змішайте всі сухі інгредієнти, в іншій мисці змішайте йогурт, яйце, масло, екстракт ванілі та гарбузове пюре. З'єднуємо всі інгредієнти та перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

Потім протріть сковороду паперовим рушником, змоченим в маслі, на один корж викладіть близько 2 столових ложок тіста і випікайте з двох сторін до рум'яної скоринки.

Млинці можна подавати з цукровою пудрою, кленовим сиропом, медом або маслом. Або все відразу.

Читайте також: Гарбуз для схуднення: рецепт дієти на 4 дні

Оладки на сковороді

Млинці з гарбуза найкраще смажити на топленому маслі. Завдяки цьому у них буде неповторний смак. Також варто придбати спеціальну сковороду з антипригарним дном. Завдяки цьому вам не доведеться використовувати багато жиру, і млинці не будуть прилипати до його поверхні.

Приємного апетиту!

гарбуз
борошно пшеничне
йогурт
молоко
яйця
0
Голосів поки немає