Сирні кульки за 15 хвилин
- сир;
- борошно;
- цукор;
- яйце;
- рослинна олія;
- солі;
- сода;
- ванільний цукор.
Смачний десерт - це важлива складова щоденного меню. Однак не завжди хочеться ласувати покупними солодощами, адже коштують вони недешево. В такому випадку порадувати рідних вдасться за допомогою смачних сирних кульок, які готуються дуже легко і не вимагають великої кількості інгредієнтів.
Їх перевага полягає ще і в тому, що на приготування простого рецепта йде близько 15 хвилин. Такий швидкий десерт прекрасно поєднується з джемом, медом, варенням або згущеним молоком.
Інгредієнти:
- сир - 250 г;
- борошно - 300 г;
- цукор -3-4 ст. л.
- яйця - 1 шт.;
- рослинна олія для смаження;
- сіль - щіпка;
- сода - 0,5 ч. л.;
- ванільний цукор - 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Для початку потрібно розбити яйце, додати в нього цукор (4 столових ложки варто класти тим, хто любить солодку випічку) і сіль. Все злегка збиваємо за допомогою віночка. В окрему місткість висипаємо сир і розминаємо виделкою (сир повинен бути без рідини). Сюди додаємо яєчну масу і все ретельно змішуємо.
Потім просіваємо борошно, яку потім висипаємо в масу. У місткість поміщаємо сода і ванільний цукор. Тісто потрібно вимішувати руками, при дотриманні пропорцій воно не буде прилипати до рук.
Читайте також: Сирні пончики-кульки на швидку руку
Коли все буде готово, з отриманої маси слід сформувати невеликі кульки. Вони повинні бути менше волоського горіха, бо під час готування вироби збільшаться в кілька разів.
Рослинну олію наливаємо в глибоку місткість – воно повинно повністю покривати кульки. Потрібно почекати поки масло нагріється і тільки після цього викладати в нього кульки. Діставати їх слід після того, як вони стануть рум'яними. Спочатку їх потрібно покласти на серветку, щоб стекло зайве масло. Готувати їх потрібно на повільному вогні.
Читайте також: Картопляно-сирні оладки з грибним соусом
Важливо для смаження використовувати саме рафінована олія, тому що нерафінована почне сильно пінитися.