Оладки з яблуками: покроковий рецепт
- борошно
- кефір
- яблуко
- яйце
- цукор
- вершкове масло
Яблучні оладки ідеально підходять для сніданку, солодкого обіду і навіть вечері. Пропонуємо швидкий рецепт цих оладок без використання дріжджів і блендера. Зробити їх можна всього за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 1 склянка пшеничного борошна - 160 г
- 1 стакан кефіру - 270 г
- 2 маленьких яблука або 1 велике - 300 г
- 2 середніх яйця
- 2 столові ложки цукру (можна ванільного)
- 3 столові ложки вершкового масла
- 2 ложки розпушувача
Спосіб приготування:
Заздалегідь дістаньте з холодильника яйця і кефір, щоб вони залишалися при кімнатній температурі.
Насипте в миску склянку пшеничного борошна дрібного помелу (160 грамів). Намагайтеся не давати понад 180 грамів борошна, адже млинці люблять бути пишними та м'якими. Також всипте дві чайні ложки розпушувача і дві столові ложки цукру.
Читайте також: Картопляно-сирні оладки з грибним соусом
Додайте два яйця середнього розміру, склянку кефіру. Стакан місткістю 250 мл. Вага кефіру не повинен перевищувати 270 грамів. Все ретельно перемішати ложкою і відкласти.
Порада: замість кефіру можна додати простий йогурт.
Поки тісто відпочиває, необхідно підготувати яблука. Вимийте два маленьких або одне велике яблуко загальною вагою близько 300 грамів під проточною холодною водою. Очистить яблука і видаліть кісточки.
Разом зі шматочками яблука додайте в тісто ще три столові ложки топленого та остиглого вершкового масла. Розмішайте тісто ложкою.
Якщо вам подобаються підрум'янені й більш хрусткі оладки, попри те, що ми також додаємо в тісто вершкове масло, ви можете сміливо додавати в сковороду трохи жиру.
На добре розігріту сковороду викладіть тісто діаметром приблизно 10 см обсмажуйте на середньому вогні. Оладки готові перевертатися, коли на їх поверхні з'являться бульбашки по краях і злегка підрум'яняться знизу.
Інша сторона обсмажується трохи менше. Намагайтеся не смажити занадто довго, щоб не пересушити їх без потреби.
Читайте також: Гарбузові оладки в духовці та на сковороді
Яблучні оладки можна присипати цукровою пудрою перед подачею на стіл.
Вони відмінно поєднуються з будь-яким сиропом, фруктовим мусом або фруктовим йогуртом. Їх можна подавати з улюбленим варенням, замороженими фруктами або консервованими фруктами. Будь-які свіжі та сезонні фрукти теж будуть смачними. Збиті вершки також ідеально підходять до свіжих фруктів.