Сирні кекси: рецепти смачних мафінів
- сир
- вершки
- манна крупа
- цукор
- яйце
- розпушувач
- вершкове масло
- пшеничне борошно
- цукрова пудра
Смачні та легкі, як пух — рецепт кексів з сиру і вершків з додаванням манної крупи, ідеально підходить до кави або чаю. Їх можна подавати присипаними цукровою пудрою або фруктовим соусом.
Рецепт сирно-вершкових мафінів
Інгредієнти:
- 200 г сиру
- 5 столових ложок вершків 30% жирності
- 3 столові ложки манної крупи
- 3 столові ложки цукру
- 2 яйця
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка ванільного екстракту або ванільного цукру
- вершкове масло
- пшеничне борошно
- цукрова пудра
Читайте також: Кекси «Шоколадний вулкан»
Приготування:
- Збити яйця з цукром і ванільним екстрактом або ванільним цукром до утворення пишної маси.
- До яєчної маси додати сир і перемішати.
- Додайте манну крупу, вершки, розпушувач і дрібку солі. Ще раз ретельно перемішати.
- Змастіть форми для мафінів вершковим маслом і посипте борошном. Викладіть тісто у форми.
- Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати 30 хвилин.
- Остудити мафіни. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Мафіни з сиром з присмаком імбирного пряника
Інгредієнти:
- 10 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 чайна ложка ванільного аромату
- 1 стакан молока
- 2,5 склянки пшеничного борошна
- 1/2 склянки цукру
- 2 ложки розпушувача
- 1,5 чайних ложки прянощів для пряників
- 1,5 столових ложок какао
- щіпка солі
Начинка
- 25 г знежиреного сиру
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 2 столові ложки цукру
- Вершкове масло розчинити та злегка остудити.
Приготування:
- В одній мисці змішайте топлене масло, яйця, ванільний ароматизатор і молоко.
- В іншій мисці змішайте: борошно, цукор, розпушувач, какао і сіль.
- Додайте вологі інгредієнти в миску з сухими та швидко перемішайте, поки інгредієнти не змішаються.
- Сир потовкти виделкою, всипати цукор, ванільний цукор і перемішати.
Читайте також: Шоколадні кекси з корицею і кавою
Викладіть мафіни на форму для кексів. Викладаємо тісто в половину формочки, потім ложкою розкладіть сирну масу, а зверху інше тісто. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 20-25 хвилин. Вийняти з духовки та остудити. Можна присипати цукровою пудрою.