29.04.2021, 23:28

Рецепт ідеальної паски

Татьяна Землянко | Всі новини автора
куличи
інгредієнти: 
  • борошно - 700 г;
  • молоко - 250 мл;
  • сметана - 80 г;
  • вершкове масло - 120 г;
  • дріжджі: свіжі - 25 г, сухі - 10 г;
  • сіль - 1/3 ч. ложечки;
  • пакетик ваніліну - 1 г;
  • яйця - 4 шт .;
  • цукор - 150 г;
  • родзинки - 50 г.
Час приготування: 
50.00

Сьогодні будемо готувати традиційну випічку світлого християнського свята - паску. Вологе, як пух тісто довго не черствіє, м'якиш виходить ніжним, ароматним, жовтеньким і дуже соковитим - 100% результат! Цей рецепт без вад, тут нічого ні додати, ні відняти, все в міру.

Для початку хочемо дати невелику пораду, перед приготуванням всі продукти повинні бути теплими, тобто кімнатної температури, і перше, з чого ми почнемо, - це опара. У тепле молоко (40 мл) додаємо сирі подрібнені вручну дріжджі або висипаємо сухий продукт. У цю суміш також відправляємо 1 ст. ложку цукру і все обережно перемішуємо. Відставляємо опару тихенько в бік.

Читайте також: Великодні кекси з рідкою шоколадною начинкою

Переходимо до заварнго тіста. В окрему каструльку виливаємо 210 мл молока і до нього додаємо 50 г м'якого вершкового масла, після чого доводимо суміш до кипіння, періодично її помішуючи. Після закіпання відправляємо в молочну суміш 2 ст. ложки борошна і знову все ретельно перемішуємо. Відставляємо на деякий час тісто в сторонку, воно повинно повністю охолонути.

Далі відділяємо білки від жовтків і в жовтки додаємо сіль, трохи куркуми для кольору, 70 г цукру, пакетик ваніліну і за допомогою міксера всю масу трохи збиваємо (секунд 40). За цей час опара успішно підійшла, з'єднуємо її з яєчною масою і трохи все перемішуємо. До яєчних білків додаємо цукор, що залишився і трохи збиваємо (хвилини 2), поки білки не побіліють. Потім в білкову масу додаємо всю сметану, 70 г розтопленого остиглого масла і знову все перемішуємо.

Читайте також: Паски великодні без замісу тіста

Прийшов час зайнятися тестом. У глибокій мисці з'єднуємо жовткову опару, білкову масу, заварне тісто, після чого поступово починаємо вводити заздалегідь просіяне борошно. Загусле тісто викладаємо на стіл і починаємо вимішувати руками. Готове тісто має трохи липнути до рук, перекладаємо його в глибоку миску, накриваємо харчовою плівкою. За годину, півтори тісто має підійти. По закінченню відведеного часу знову викладаємо тісто на стіл, додаємо в нього заздалегідь запарені родзинки (злегка пересипані борошном) ізлегка вмішуємо його в тісто.

Паперові форми на 1/3 заповнюємо тістом, накриваємо їх рушником і даємо час тесту піднятися, після чого відправляємо паски в розігріту духовку на 180 градусів випікатися. Випікати потрібно 30-40 хвилин, все залежить від вашої духовки. Готові паски змащуємо глазур'ю (купленою або приготовленою самостійно) і прикрашаємо присипкою або цукатами на свій смак. Бажаємо всім світлих великодніх свят і приємного вам апетиту!

борошно пшеничне
масло вершкове
молоко
сметана
дріжджі
яйця
0
Голосів поки немає