01.11.2021, 16:37

Запіканка з сиру та гарбуза

Татьяна Землянко | Всі новини автора
запеканка
інгредієнти: 

Для сирного шару:

  • сир – 600 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 120 г;
  • крохмаль – 1,5 ст. л.;
  • ванільний цукор (пакетик - 4 г);
  • молоко – 1,5 ч. л.

Для гарбузового шару:

  • пюре з гарбуза – 600 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • крохмаль – 1,5 ст. л.;
  • цедра апельсинова – 1,5 ст. л.

Для заливання:

  • пюре з гарбуза – 60 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 100 г;
  • цукор – 30 г. 
Час приготування: 
45.00

Сьогодні готуємо дуже смачну сирно-гарбузову запіканку. Цей ніжний десерт виходить дуже соковитим, м'яким і в міру солодким, із приємним апельсиновим ароматом.

Насамперед займемося гарбузовим пюре. Його легко приготувати самостійно в домашніх умовах. Гарбуз звільняємо від грубої шкірки та насіння, після чого нарізаємо великими шматочками. Розкладаємо гарбуз у форму, накриваємо фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 180 градусів випікатися. На випікання піде близько години. 

Читайте також: Сирна запіканка з фруктами у лаваші 

Потім знімаємо фольгу та залишаємо в духовці ще на 20 хвилин. Пробуємо на готовність: гарбуз повинен бути дуже м'яким. За допомогою блендера перетворюємо гарбуз на пюре. Це можна зробити також будь-яким зручним для вас способом. Нам знадобиться всього 660 грамів пюре, частину, що залишилася, можна заморозити для інших десертів. 

Далі в сир відправляємо цукор, ванільний цукор для аромату, яйця, крохмаль і за допомогою блендера всі інгредієнти перетворюємо в однорідну масу. Окремо гарбузове пюре з'єднуємо з цукром, яйцями, крохмалем та цедрою апельсина. Все збиваємо до однорідної консистенції. Гарбузова та сирна суміш по густоті мають бути однаковими. У сирну масу додаємо трохи молока. 

Читайте також: Найсмачніша кабачкова запіканка з додаванням м'яса та сиру 

Для випікання ми будемо використовувати форму 23х23 см. Бокову частину форми змащуємо олією, а дно застилаємо пергаментом. Викладаємо суміш у центр по одній столовій ложці, чергуючи гарбузовий та сирний шар. Відправляємо у розігріту на 180 градусів духовку випікатися на 40-45 хвилин.

Поки випікається запіканка, ми займемося заливкою. Яйця з'єднуємо з цукром, додаємо 60 г гарбузового пюре та сметану. Все швидко перемішуємо, дістаємо запіканку з духовки, заливаємо заливкою і знову відправляємо у духовку ще на 30-35 хвилин. От і все, запіканка готова. Перед подачею її потрібно трохи остудити, після чого нарізати порційними шматочками. 

гарбуз
цитрусові
сметана
сир
крохмаль
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає