Салат "Нептун"
- 300 г креветок,
- 300 г кальмарів,
- 200 г крабових паличок,
- 5 яєць,
- 130 г червоної ікри,
- майонез або сметана.
Салат "Нептун" з червоною ікрою – елегантна закуска для урочистого прийому. Головні інгредієнти салату – дари моря: креветки, кальмари, сурімі, – тому назва «Нептун» відмінно йому підходить. А червона ікра привносить в цей морський коктейль додатковий шик.
Салат цей надзвичайно ніжний і смачний, але, звичайно, за ціною дорогий. Тому, при бажанні, його можна здешевити, відмовившись від червоної ікри.
Приготування
- Відваріть яйця; готові яйця залийте холодною водою, щоб зупинити процес готування і остудити, просушіть і очистіть від шкаралупи. Відокремте білок від жовтка (жовток піде на прикрасу).
- Відваріть креветки і кільця кальмара в злегка підсоленій воді (кальмара головне не переварити, щоб він не вийшов гумовим).
- Наріжте крабові палички.
- З'єднайте всі інгредієнти та додайте пару столових ложок майонезу або сметани, ретельно перемішайте. Тепер додайте червону ікру. Посоліть і поперчіть за смаком, але не перестарайтеся, оскільки ікра та майонез можуть дати достатньо солі.
Також цей салат можна оформити по-різному, навіть викласти шарами (див. фото вгорі).
Як приготувати салат "Немо", дізнайтеся тут.