17.01.2022, 23:11

Салат "Нептун"

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 300 г креветок,
  • 300 г кальмарів,
  • 200 г крабових паличок,
  • 5 яєць,
  • 130 г червоної ікри,
  • майонез або сметана.
Час приготування: 
55.00

Салат "Нептун" з червоною ікрою – елегантна закуска для урочистого прийому. Головні інгредієнти салату – дари моря: креветки, кальмари, сурімі, – тому назва «Нептун» відмінно йому підходить. А червона ікра привносить в цей морський коктейль додатковий шик.

Салат цей надзвичайно ніжний і смачний, але, звичайно, за ціною дорогий. Тому, при бажанні, його можна здешевити, відмовившись від червоної ікри.

Приготування

  • Відваріть яйця; готові яйця залийте холодною водою, щоб зупинити процес готування і остудити, просушіть і очистіть від шкаралупи. Відокремте білок від жовтка (жовток піде на прикрасу).
  • Відваріть креветки і кільця кальмара в злегка підсоленій воді (кальмара головне не переварити, щоб він не вийшов гумовим).
  • Наріжте крабові палички.
  • З'єднайте всі інгредієнти та додайте пару столових ложок майонезу або сметани, ретельно перемішайте. Тепер додайте червону ікру. Посоліть і поперчіть за смаком, але не перестарайтеся, оскільки ікра та майонез можуть дати достатньо солі.

Також цей салат можна оформити по-різному, навіть викласти шарами (див. фото вгорі).

салат Немо салат Немо салат Немо салат Немо салат Немо

Як приготувати салат "Немо", дізнайтеся тут.

ікра
крабові палички
креветки, краби, мідії
інші морепродукти
сметана
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає