09.09.2020, 16:12

10 продуктів, з яких можна приготувати чіпси

Виктор Белый | Всі новини автора
facebook tweeter live rss
інгредієнти: 
  • Помідор
  • Цукіні
  • Огірок
  • Шинка
  • Буряк
  • Груша
  • Капуста
  • Пармезан
  • Ананас
  • Тофу
Час приготування: 
20.00

Хрусткі та смачні чіпси можуть бути не тільки картопляними або рисовими. З яких незвичних продуктів можуть вийти не менш апетитні смажені скибочки? Виявляється, чіпси можна приготувати з буряка, помідорів, огірків і багато чого іншого.

10 продуктів, з яких можна приготувати чіпси

Помідор. Полийте лист оливковою олією і викладіть нарізані тонкими кружальцями помідори. Посипте помідори спеціями та запікайте в добре розігрітій духовці кілька годин, поки не помітите, що томати стали підсушеними й хрусткими. Перед закінченням готування можна посипати помідори пармезаном.

Читайте також: Робимо чіпси з лаваша

Цукіні. Візьміть два невеликих кабачка й наріжте тонкими скибочками. Змішайте цукіні з оливковою олією, посипте панірувальними сухарями та тертим пармезаном. Викладіть майбутні чіпси на деко й поставте в духовку на 10 хвилин, поки цукіні не потемніють. Потім переверніть овочі на іншу сторону та випікайте ще 10 хвилин.

Огірок. Наріжте огірок тонкими шматочками, полийте оцтом та посипте приправами. Запікайте при низькій температурі протягом декількох годин.

Шинка. Запекти в духовці можна й італійську шинку прошутто. Через 10-15 хвилин запікання шинка стане хрусткою й апетитною. Можна їсти як просто так, так й додавати чіпси до салату.

Буряк. Візьміть три середніх буряка, промийте та наріжте кружечками. Збризніть овочі оливковою олією, посипте сіллю та розмарином. Випікайте чіпси в духовці протягом 15-20 хвилин до потемніння й появи скоринки.

Груша. Грушеві чіпси є чудовою альтернативою яблучним. Наріжте груші дуже тонкими слайсами і випікайте з двох сторін протягом одного-двох годин.

Ананас. Ананас наріжте настільки тонко, наскільки зможете. Можна скористатися овочерізкою. Викладіть часточки ананаса на решітку над листом й висушуйте в духовці протягом трьох-чотирьох годин.

Брюссельская капуста. Відокремте кожен листочок брюссельської капусти, збризніть оливковою олією і сіллю. Випікайте протягом п'яти-семи хвилин.

Тофу. Наріжте тофу квадратиками, обсушіть паперовим рушником. Обсмажуйте на политій рослинною олією пательні по п'ять хвилин з кожного боку.

Читайте також: Картопляні чіпси з паприкою

Пармезан. Висипайте по столовій ложці тертого пармезану в силіконову форму або на пергамент, формуючи сирні кружечки. Запікайте по три-п'ять хвилин до появи хрусткої скориночки і золотистого кольору.

Приємного апетиту!

кабачки і цукіні
капуста
огірки
помідори
груша
екзотичні фрукти
яблуко
ковбаса і шинка
0
Голосів поки немає
facebook tweeter live rss