13.10.2020, 16:31

Смачна цвітна капуста, запечена з сиром

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 1 цвітна капуста середнього розміру
  • 2 яйця
  • 2/3 склянки панірувальних сухарів
  • 1/2 чайної ложки подрібненого часнику
  • 200 гр твердого сиру
  • 1 чайна ложка меленого перцю
  • 3 столові ложки вершків з гіркою 12% або 18%
  • Молоко - 200 мл
  • 2 столові ложки вершкового масла (близько 30 г), або топлене масло
Час приготування: 
30.00

Цвітна капуста містить велику кількість речовин, що володіють протизапальними, антиканцерогенними властивостями, захищає від захворювань серцево-судинної системи, покращує роботу мозку і навіть запобігає набір зайвої ваги.

Страви з запеченою цвітною капустою з сиром, приготовані за нижчезазначеними рецептами, не тільки прості в приготуванні, але і корисні, і дуже смачні.

Читайте також: Цвітна капуста в паніровці з часниковим соусом

Спосіб приготування №1:

  • Розділити кольорову капусту на суцвіття.
  • Воду закип'ятити, посолити, бланшувати кольорову капусту в киплячій воді 10 хвилин. Відкинути на друшляк, процідити й остудити.
  • Приготувати паніровку: змішайте тертий сир, панірувальні сухарі, перець і мелений часник.
  • Збити яйця з дрібкою солі та 2 столовими ложками води.
  • Вистеліть деко пергаментним папером, змастіть папір маслом.
  • Умочіть суцвіття цвітної капусти в збите яйце, потім в панірувальні сухарі та викладіть на деко.
  • Випікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 200° С.

Спосіб приготування №2:

  • Очистить кольорову капусту і наріжте її на більш дрібні шматочки.
  • Яйця розбийте в миску, додайте 3 столові ложки вершків з гіркою, топлене масло, приправте спеціями та ретельно перемішайте.
  • Промиту і сушену зелень дрібно наріжте, додайте в соус і перемішайте.
  • Помістіть суцвіття цвітної капусти в жаростійку форму, посипте зверху невеликою кількістю сиру (приблизно 1/3), залийте зверху соусом і посипте зверху сиром, що залишився.
  • Готову кольорову капусту викладіть в розігріту до 180° C духовку і запікайте близько 35 хвилин, щоб верх підрум'янився.

Читайте також: Крем-суп з цвітної капусти

Спосіб приготування №3:

  • Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в киплячій підсоленій воді 5-8 хвилин.
  • Готуємо заливку: збиваємо віночком 4 яйця, 1 стакан молока, додаємо сіль, перець і сухі трави.
  • У форму, змащену маслом, викладаємо капусту, попередньо відцідивши її від рідини, заливаємо її приготовленої заливкою. Зверху викладаємо нарізані кружечками помідори та посипаємо натертим на велику тертку сиром.
  • Відправляємо в духовку на температуру 190 градусів на 30 хвилин.

Приємного апетиту!

капуста
молоко
вершки
сир
0
Голосів поки немає