18.11.2021, 16:32

Матеріали Bellingcat щодо "вагнерівців" вивчатимуть в рамках розслідування, - Венедіктова

венедиктова

Матеріали, викладені в звіті Bellingcat з розслідування про "вагнергейт", будуть вивчені та за необхідності долучені до слідства. 

Про це під час спілкування з журналістами заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Безпосередньо, історія розслідувань - вона є, вона проводиться, і нічого, звичайно, там не поменшало. Які ще будуть допити проводитися слідством - я думаю, краще вам питати безпосередньо ДБР. Ми досить великий перелік допитів прописали в наших прокурорських вказівках. Всі матеріали, які проводяться журналістами, всі проведені розслідування нами завжди ретельно вивчаються, завжди долучаються до справ. Тому, будуть вивчатися, будуть долучатися", - розповіла Венедіктова.

Відповідаючи на питання про те, що особисто вона думає про припущення, зроблені в розслідуванні Bellingcat, генпрокурор зазначила, що готова спиратися тільки на факти.

"Я не можу говорити припущеннями та оцінками, я можу говорити встановленими фактами і процесуальними конструкціями, якими ми оперуємо", - додала Венедіктова.

Читайте також: 

Bellingcat публікує першу частину розслідування по "вагнергейту": як найманців заманювали в пастку

У Зеленського відреагували на розслідування Bellingcat про операцію проти "вагнерівців"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк