03.07.2024, 09:39

"Прям таки весь Лисичанськ?": Жителям окупованого Лисичанська натякнули, коли у місті може з'явитися вода

Лисичанск без воды

У мешканців окупованого Лисичанська, які вже два роки живуть без водопостачання, знову з'явилася маленька надія. Росіяни заявили про початок робіт, після завершення яких все місто буде забезпечене водою. Щоправда, не всі вже вірять у "красиві" обіцянки.

В окупованому Лисичанську розпочалися роботи, мета яких – забезпечити у місті якісне та безперебійне водопостачання. Роботи проходять під контролем спеціалістів Фонду розвитку територій, який бере участь у ремонті теплотрас, систем водопостачання та водовідведення на території "нових регіонів". Про це повідомляють інформаційні ресурси, підконтрольні окупантам, передає Час Пік.

Повідомляється, що у Лисичанську розпочався капітальний ремонт трьох насосних станцій та двох водоводів протяжністю понад 13 км.

Як зазначив гендиректор фонду, система водопостачання міста сильно зношена, а три станції було зруйновано. За його словами, зараз "спеціалісти приступили до демонтажу будівель та обладнання, що вціліло". Далі російські фахівці планують встановити "сучасні модульні насосні станції потужністю по 24 тис. кубометрів на добу кожна, що дозволить забезпечити водою весь Лисичанськ".

За словами гендиректор фонду, завершити роботи планують у жовтні.

Варто зазначити, що серед радісних коментарів під цією "красивою новиною" зустрічається багато їдких та негативних відгуків. Особливо незадоволені жителі міст т.зв. "ЛНР", які вже 10 років живуть у "руському мирі" й рівно стільки ж не бачать нормального водопостачання. Тепер їх дуже цікавить питання: "А чим вони кращі за нас?" Жителі Лисичанська, які втомилися від численних обіцянок, також вже не вірять у позитивний результат...

"Прям таки весь Лисичанськ?", "Два роки минуло, що заважало раніше почати?", "А в Алчевську коли буде вода?", "В Ірміно воду полагодьте, води немає", "Знову щось завадить", "Головне, щоб на демонтажі вціліло обладнання все й не закінчилося", "А там і зима несподівано настане...", - пишуть люди у коментарях.

Нагадаємо, у "звільнених" містах окупанти проводять приховані махінації з нерухомістю й в роботі кілька схем "віджиму" житла. Навіть ті, хто зараз проживає в окупованому Лисичанську, може навіть не підозрювати, що вже не є власником своєї квартири.

Сьогодні люди в окупації безправні та беззахисні, потрапити "на підвал", а потім й стати засудженим може будь-хто - від підлітка до пенсіонера. Заарештувати можуть за пост у соцмережі, за "неправильну" картинку в телефоні, за українську книгу в домашній бібліотеці, за критику на адресу окупантів тощо. Необережно упущене слово на вулиці, в магазині, транспорті, на кухні в колі сусідів може закінчитися дуже погано. На ТОТ окупанти запровадили новий вид покарання.

Читайте також:

Житло в іпотеку – вихід? ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного мають право на пільговий кредит

Новий законопроєкт "про справедливість": ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного зможуть отримати сертифікат на нове житло?

"Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк