04.07.2024, 10:07

На окупованій Луганщині гострий дефіцит вузькопрофільних медичних спеціалістів

На оккупированной Луганщине острый дефицит узкопрофильных медицинских специалистов

На окупованих територіях Луганщини катастрофічно не вистачає вузькопрофільних медичних спеціалістів. На тлі погіршення гуманітарної ситуації це може призвести до передбачуваних наслідків.

На окупованих територіях Луганщини гуманітарна ситуація різко погіршилась. Забруднене повітря та водоймища, продукти низької якості або зовсім прострочені, постійні перебої з водопостачанням, відсутність ліків – все це може призвести до передбачуваних наслідків. Тільки допомогти людям часто нікому - в окупованому регіоні катастрофічна нестача вузькопрофільних спеціалістів-медиків, повідомляє Час Пік.

Окупанти понад 2 роки не можуть відновити водопостачання на територіях, захоплених у 2022 році. Більше того, від постійних перебоїв з водою вже 10 років страждають мешканці частини Луганщини, окупованій ще у 2014 році. Люди у спеку тижнями сидять без водопостачання. Відсутність доступу до чистої води та умов дотримання гігієни може призвести до розвитку кишкових інфекцій.

Вживання зіпсованих продуктів також може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям: отруєнь, алергічної реакції тощо. Вже ні для кого не секрет, що окупанти використовують "звільнені" населені пункти для "утилізації" прострочених продуктів. Люди все частіше скаржаться на якість товару, але їм доводиться купувати такі продукти або брати як "гуманітарку", оскільки вибору в них немає.

У таких умовах людям життєво важливо мати доступ до якісних медичних послуг, однак вони позбавлені цього. Як повідомили у Луганській ОВА, на окупованій території спостерігається гострий дефіцит лікарів. Спеціалістів буквально заманюють на роботу. Проблему окупанти збираються вирішувати за допомогою програми "Земський лікар", у пріоритеті будуть лікарі з РФ.

"У Лутугинському районі, де відучора люди у 38-ми градусну спеку залишаються без води. Коли закінчать ремонт водогону невідомо, проте відомо - підвозу води не буде.

У поєднанні з неякісними продуктами на прилавках ситуація може мати цілком передбачувані наслідки, але чи нададуть людям допомогу велике питання: медиків у "республіці" не вистачає.

У "ЛНР" вакантними є більше 1,5 тисяч медичних ставок. Вкрай гостро "республіка" потребує вузькопрофільних медичних спеціалістів: ревматологів, пульманологів, ендокринологів. Лікарі більш широкої практики також потрібні, насамперед, - терапевти та хірурги", - йдеться у повідомленні ЛОВА.

Читайте також:

Новий законопроєкт "про справедливість": ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного зможуть отримати сертифікат на нове житло?

Квартири вже нема, а податок платити? Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного з обов'язковим податком на нерухомість

Не "стучиш" - будеш покараний! Жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть сісти у тюрму за недоносництво

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк