16.10.2021, 12:50

В Україні готують масові карантинні рейди

Ольга Романец | Всі новини автора
карантин

Контролювати дотримання правила карантину українцями будуть 900 мобільних бригад під час рейдів у регіонах. Будуть не тільки роз'яснювальні роботи, а й штрафи.

Про це розповів глава МОЗ Віктор Ляшко в програмі Радіо Свобода, передає Час Пік.

"Щоб мати результат від цих карантинних обмежень, потрібно їх дотримуватися. Тому якщо хтось думає, що може собі дозволити не дотримуватися - для цього саме будуть працювати ці рейдові бригади з рейдовими перевірками, щоб виявляти порушників і притягувати їх до відповідальності", - повідомив Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко повідомив, що зараз в Україні рано говорити про скасування масочного режиму - для цього потрібно провести вакцинацію 70-80% населення країни.

"У нас досить мала кількість вакцинованих осіб, щоб ми могли нехтувати протиепідемічними правилами. Тому давайте доведемо вакцинацію до 70% до 80%, далі будемо приймати рішення, вже можемо позбутися масок на обличчі, чи ні", - заявив він.

Раніше повідомлялося, в Україні вдвічі планують розширити список професій для обов'язкової вакцинації від COVID-19. Найближчим часом до нього можуть потрапити соціальні працівники та листоноші.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк