Запечений гарбуз зі свинячим фаршем і чорносливом
- гарбуз круглої форми
- свинячий фарш
- рис
- цибуля
- яйце
- морква
- чорнослив
- солі
- перець
- зелень
- рослинна олія
Здивувати гостей оригінальним блюдом вдасться тим, хто приготує гарбуз з фаршем і чорносливом. Даний рецепт складається з невеликого переліку інгредієнтів, але він обов'язково вразить унікальним смаком і корисними властивостями.
Ингредиенты:
- гарбуз круглої форми-1 шт;
- свинячий фарш-700 г;
- рис-0,5 ст;
- цибуля – 1 шт;
- яйце-1 шт;
- морква-1 шт;
- чорнослив-5 шт;
- солі;
- перець;
- зелень;
- рослинна олія.
Мало хто знає, але до складу гарбуза входить величезна кількість цінних вітамінів, мінералів і мікроелементів. А в зберіганні цей плід дуже простий, адже його можна тримати при кімнатній температурі довгий час. Він не втратить пружності й привабливого зовнішнього вигляду.
Читайте також: Смачне і просте індійське блюдо «Тхал»
Отже, спочатку слід підготувати гарбуз. Для страви потрібно купувати плід саме круглої форми, в такому випадку він ідеально пропечеться і буде мати гарний вигляд.
Гарбуз ретельно миється і витирається паперовим рушником, потім з неї слід зрізати «кришку» з хвостиком. Цю частину не варто викидати, адже вона незабаром обов'язково стане в пригоді. Після цього з гарбуза прибираються насіння і м'якуш. Відставляємо її в сторону і починаємо готувати фарш.
Для начинки можна взяти свинячо-яловичий фарш або тільки свинячий. Лук з морквою потрібно подрібнити та обсмажити на рослинній олії. Рис відварити. Після того, як все охолоне додати інгредієнти до фаршу. Сюди ж розбиваємо яйце, солимо, перчимо і добре все перемішуємо. Можна також додати зелень.
Читайте також: Тыквенные оладьи в духовке и на сковороде
Чорнослив ретельно промиваємо в теплій воді, розрізаємо на кілька частин і кладемо в фарш. Потім начиняємо цією сумішшю підготовлений гарбуз. Зверху її змащуємо олією і накриваємо зрізаної раніше «кришкою», ставимо в розігріту духовку на 2,5 години. Подавати цю страву слід гарячим.
Скоринку зрізати з гарбуза не варто, бо вона за цей час добре пропечеться і буде м'якою..