22.03.2021, 11:19

Запечений гарбуз зі свинячим фаршем і чорносливом

Віктор Білий | Всі новини автора
Запеченная тыква
інгредієнти: 
  • гарбуз круглої форми
  • свинячий фарш
  • рис
  • цибуля
  • яйце
  • морква
  • чорнослив
  • солі
  • перець
  • зелень
  • рослинна олія
Час приготування: 
60.00

Здивувати гостей оригінальним блюдом вдасться тим, хто приготує гарбуз з фаршем і чорносливом. Даний рецепт складається з невеликого переліку інгредієнтів, але він обов'язково вразить унікальним смаком і корисними властивостями.

Ингредиенты: 

  • гарбуз круглої форми-1 шт;
  • свинячий фарш-700 г;
  • рис-0,5 ст;
  • цибуля – 1 шт;
  • яйце-1 шт;
  • морква-1 шт;
  • чорнослив-5 шт;
  • солі;
  • перець;
  • зелень;
  • рослинна олія.

Мало хто знає, але до складу гарбуза входить величезна кількість цінних вітамінів, мінералів і мікроелементів. А в зберіганні цей плід дуже простий, адже його можна тримати при кімнатній температурі довгий час. Він не втратить пружності й привабливого зовнішнього вигляду.

Читайте також: Смачне і просте індійське блюдо «Тхал»

Отже, спочатку слід підготувати гарбуз. Для страви потрібно купувати плід саме круглої форми, в такому випадку він ідеально пропечеться і буде мати гарний вигляд.

Гарбуз ретельно миється і витирається паперовим рушником, потім з неї слід зрізати «кришку» з хвостиком. Цю частину не варто викидати, адже вона незабаром обов'язково стане в пригоді. Після цього з гарбуза прибираються насіння і м'якуш. Відставляємо її в сторону і починаємо готувати фарш.

Для начинки можна взяти свинячо-яловичий фарш або тільки свинячий. Лук з морквою потрібно подрібнити та обсмажити на рослинній олії. Рис відварити. Після того, як все охолоне додати інгредієнти до фаршу. Сюди ж розбиваємо яйце, солимо, перчимо і добре все перемішуємо. Можна також додати зелень.

Читайте також: Тыквенные оладьи в духовке и на сковороде

Чорнослив ретельно промиваємо в теплій воді, розрізаємо на кілька частин і кладемо в фарш. Потім начиняємо цією сумішшю підготовлений гарбуз. Зверху її змащуємо олією і накриваємо зрізаної раніше «кришкою», ставимо в розігріту духовку на 2,5 години. Подавати цю страву слід гарячим.

Скоринку зрізати з гарбуза не варто, бо вона за цей час добре пропечеться і буде м'якою..

морква
цибуля
гарбуз
свинина і сало
рис крупа і борошно
яйця
0
Голосів поки немає