18.07.2021, 12:22

Смачна кабачкова запіканка з додаванням м'яса і сиру

Татьяна Землянко | Всі новини автора
запеканка
інгредієнти: 
  • молоді кабачки середнього розміру - 3 шт.;
  • м'ясо індички або свинини - 350 г;
  • дві середні цибулини;
  • два великих помідора;
  • твердий сир - 100 г;
  • сметана будь-яка - 110 г;
  • сушений часник - 1 ч. л.;
  • яйця - 3 шт.;
  • паста томатна - 2 с. л.;
  • сіль, чорний мелений перець.
Час приготування: 
45.00

У сезон кабачків, хочеться приготувати якомога більше різноманітних страв. Цей простий у приготуванні, але дуже смачний рецепт літньої запіканки, припаде до душі всім любителям страв з кабачків і не тільки. Запіканка виходить соковита, ніжна, схожа на овочеву піцу з м'ясом і сиром, а головне - готується швидко і просто.

Приступаємо до приготування літної запіканки.

Почнемо з м'яса: ріжемо його на дрібні шматочки, після чого пропускаємо через м'ясорубку, можна використовувати готовий фарш.

Цибулю нарізаємо звичним всім способом, дрібними кубиками.

Переміщаємося до плити і обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді на невеликій кількості рослинного масла, до прозорості. До цибулі відправляємо фарш і все перемішуємо. Солимо, перчимо і все ще раз перемішуємо. Накриваємо начинку кришкою і тушкуємо її приблизно 5 хвилин на слабкому вогні. Після чого додаємо 2 ложки томатної пасти, все перемішуємо, і м'ясна начинка готова.

Переходимо до підготовки кабачків. Гарненько вимиваємо, очищаємо їх від шкірки, натираємо на крупній тертці, після чого віджимаємо кабачкову стружку руками, позбавляючись таким чином від зайвого соку, трохи її подсолюємо.

Читайте також: Котлети із кабачків з фаршем: покроковий рецепт

Скляну форму зсередини змащуємо рослинним маслом без запаху. Першим шаром викладаємо половину кабачків і все гарненько розрівнюємо. Другим шаром викладаємо м'ясну начинку і також все розрівнюємо. Третім шаром знову викладаємо залишки кабачків. Четвертим шаром будуть нарізані тонкими півкільцями помідори.

Далі займемося сметанно-яєчною заливкою. У мисці змішуємо яйця з сушеним часником, все злегка збиваємо вінчиком, після чого відправляємо в яєчну суміш сметану і пару щіпок солі. Натертий на крупній тертці сир з'єднуємо зі сметанно-яєчною заливкою і знову все добре перемішуємо. Заливаємо начинку сумішшю і трохи притрушуємо тертим сиром, потім відправляємо в заздалегідь розігріту на 170-180 градусів духовку випікатися 40-45 хвилин, до повної готовності. Запіканка повинна гарненько загуснути і підрум'янитися.

Читайте також: Деруни по-новому: Картопляні рулетики з куркою

Дістаємо наше літнє блюдо з духовки, даємо трохи охолонути і можна насолоджуватися його соковитим смаком і ароматом. Приємного всім апетиту!

кабачки і цукіні
цибуля
помідори
птиця
сметана
сир
яйця
0
Голосів поки немає