01.12.2016, 12:30

Під час пожежі в кафе Харкова довелося евакуйовувати 8 мешканців будинку

Настя Миловидова | Все новости автора

30 листопада у харківському в кафе сталася пожежа. Даний заклад знаходився у цокольному поверсі п’ятиповерхового будинку. З другого по п’ятий поверхи знаходились житлові квартири.

До місця виклику негайно було направлено 4 підрозділи ДСНС на автоцистернах, 2 автодрабини та 2 спеціальних пожежних автомобіля. Розвідкою пожежі було встановлено, що у кафе горіло дерев’яне перекриття між цокольним та першим поверхами будинку та обладнання кухні кафе. Всі відвідувачі кафе встигли залишити його до моменту прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.<

Цю новину передає Час Пік із посиланням на ГУ ДСНС України у Харківській області.

В результаті пожежі постраждало 6 іноземних громадян, 2 з яких згодом самостійно звернулись за медичною допомогою до бригади швидкої допомоги, ще четверо – до 4-ї лікарні невідкладної допомоги Харкова.

Спостерігалось відразу 2 осередки загоряння у перекритті у двох різних кімнатах: на кухні та у підсобному приміщенні. Загальна площа, охоплена вогнем, склала біля 40 кв.м. В результаті горіння утворилось сильне задимлення, яке почало розповсюджуватись на верхні поверхи. Аби ліквідувати загрозу мешканцям, рятувальники негайно організували роботи з димовидалення та евакуації людей на свіже повітря. Всього було евакуйовано 8 чоловік з верхніх поверхів будинку, котрі не постраждали.

Під час гасіння пожежі рятувальниками було охолоджено та винесено з зони горіння 4 газових балони ємністю 5 та 10 л.

О 00:42 відбулась локалізація вогню, о 01:30 повна ліквідації всіх осередків горіння.

Причина виникнення пожежі встановлюється.

 

 

 

 

Теги новостей: