19.03.2024, 14:28

Польша и Германия планируют создать коалицию для предоставления бронетехники Украине

Оксана Мовчан | Все новости автора
йфі

Министр обороны Польши Владислав Косиняк-Камыш после переговоров с министром обороны Германии Борисом Писториусом заявил о создании коалиции бронетехники для Украины.

Об этом сообщает ]]>сайт]]> польского оборонного ведомства, передает Час Пик.

З 26 березня міністри двох країн активізують коаліцію бронетехніки для України. За словами Косіняка-Камиша, створення такої ініціативи є однією з найважливіших коаліцій. Окрім Польщі й Німеччини до коаліції приєднається Велика Британія, Швеція та Італія. Провідну роль відіграватиме Берлін і Варшава.

"Я дуже сподіваюся на нашу довірливу та дружню співпрацю. Це дуже важливо. Ми бачимо Польщу як надзвичайно важливого партнера і друга. Польща є центральним партнером у сфері політики безпеки та оборони в Центральній та Східній Європі. Це стосується підтримки України чи бронетанкової коаліції. Дякуємо за ці дії. У нас багато двосторонніх проєктів", — заявив Пісторіус.

Також в Польщі наголосили на важливість створення навчального центру підготовки в Бидгощі. Він дозволить обмінюватися досвідом і навчати українських військових разом з бійцями НАТО. За словами Косіняка-Камиша, структура в Бидгощі наближає Україну до НАТО.

Читайте также:

Совет министров иностранных дел ЕС одобрил поддержку в 5 млрд евро для Украины

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик