15.09.2024, 11:07

"Тимчасове заморожування на деяких ділянках фронту": Зеленський представить у США "стратегію війни"

Віктор Білий | Всі новини автора

Найближчими тижнями президент України Володимир Зеленський вирушить до США для представлення своєї стратегії щодо завершення війни з Росією.

Як повідомляє німецьке видання "Bild", під час візиту Зеленський планує представити свій план президенту Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Харріс та Дональду Трампу, передає Час Пік.

Стратегія, за інформацією джерел Bild, включає два ключові елементи. По-перше, Київ готовий погодитися на локальне припинення вогню на деяких ділянках фронту, що передбачає "тимчасове заморожування" бойових дій. По-друге, Зеленський вимагає дозволу використання західного далекобійного озброєння для ударів територією Росії.

"Зеленський хоче зробити рішучий крок і здобути перелом на полі бою", - зазначив військовий експерт Карло Масала з Університету Бундесверу в Мюнхені.

На його думку, цей план наголошує, наскільки Україна прагне стратегічного прориву в умовах поточної кризи.

Президент Зеленський також наголосив на необхідності подальшої військової допомоги від західних країн. У своєму виступі на Ялтинській конференції з європейської безпеки він вказав на затримки та недоліки у постачанні озброєнь. Наприклад, з обіцяних понад 60 винищувачів F-16 в Україну прибуло лише шість, а 400 важких броньованих машин із Німеччини досі не доставлені.

"Якщо світ не підтримає Україну, він програє Володимиру Путіну, і це стане однією із найбільших трагедій в історії", - зазначив Зеленський.

Західні чиновники та аналітики запитують, чи зможе Україна здобути перемогу над Росією. У Києві впевнені в успіху за умови належної підтримки з боку Заходу. Стратегія Зеленського, на думку обізнаних джерел, включає як елементи мирного врегулювання, так і вимоги, які можуть суттєво вплинути на перебіг конфлікту.

Читайте також: "Ми ж не дурні": Зеленський розкритикував мирний план Китаю та Бразилії щодо завершення війни РФ проти України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк